order-bucket

Jeden z najnowocześniejszych w kraju obiektów dydaktyczno-wychowawczych. W kompleksie mieści się szkoła podstawowa, przedszkole, żłobek i świetlica. Nowoczesny budynek został zaprojektowany ze szczególną dbałością o komfort dzieci. Architekci mistrzowsko połączyli walory estetyczne z funkcjonalnością, stosując m.in. sufity dźwiękochłonne. 

Kilkadziesiąt klas przystosowanych dla 450 uczniów i 50 pracowników, sala gimnastyczna wyposażona w wysuwane trybuny dla 168 widzów i stołówka z zapleczem kuchennym. To jednak nie wszystko. W imponującym obiekcie w gminie Kobierzyce znalazło się też miejsce dla przedszkola i żłobka dla 200 dzieci oraz 25 opiekunów, auli na 130 miejsc, a także świetlicy. Budynek ma dwie kondygnacje o łącznej powierzchni 10 tys.m2

Na szczególną uwagę zasługuje różnorodność kolorów zastosowanych w obiekcie. Na zewnątrz postawiono na łagodne odcienie, dzięki czemu budynek z powodzeniem wpisał się w klimat Wysokiej. We wnętrzu natomiast użyto żywych kolorów, innych dla każdej ze stref. Na parterze, w części żłobkowo-przedszkolnej zastosowano kolory żółty i niebieski,  w  części szkolnej na parterze, pomarańczowy, a na piętrze zielony. Kolor nie tylko ułatwia nawigację, ale przede wszystkim pobudza wyobraźnię uczniów.

Oprócz walorów estetycznych niezwykle ważna dla komfortu przebywania uczniów i nauczycieli w szkole jest właściwa akustyka. - Przy każdym naszym projekcie staramy się postawić na wysokiej jakości materiały. Na rynku dostępnych jest niewiele paneli dźwiękochłonnych, które mogą się równać z produktami marki Rockfon. Dlatego i przy tej realizacji ich użyliśmy – mówi Monika Robaszko-Kowalska. 

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wysokiej

Chabrowa 99
52-200 Wysoka
Polska

Zastosowane produkty: Rockfon® Eclipse™, A - Prostokąt, 1760 x 1160

Zastosowane produkty: Rockfon® Eclipse™, A - Koło, 1160 x 1160

Zastosowane produkty:

Zastosowane produkty:

Zastosowane produkty:

Zastosowane produkty:

Zastosowane produkty: Rockfon® Eclipse™, A - Koło, 800 x 800

Zastosowane produkty: Rockfon® Eclipse™, A - Dowolny, 1760 x 1160

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wysokiej

Kraj:Polska
Architekt:Monika Robaszko-Kowalska, Biuro Achitektoniczne Metropolis
Photographer:Bartosz Makowski
Produkty:Rockfon® Eclipse™
Krawędzie:A - Dowolny, A - Koło, A - Prostokąt, A24, X
Wymiary:600 x 600, 800 x 800, 1160 x 1160, 1200 x 600, 1760 x 1160

Powiazane projekty referencyjne

rockfon