order-bucket

Lotnisku Schiphol

W przestronnej poczekalni AIR FRANCE & KLM, na holenderskim lotnisku Schiphol, wyzwaniem okazało się stworzenie poczucia prywatności wewnątrz szerokiej, otwartej przestrzeni.

Aby uczynić ją mniej przytłaczającą, architekt zdecydował się na położenie, w całym jej obrębie, czarnych płyt sufitowych Rockfon Color-all (kolor Charcoal). Natomiast białe ekrany Rockfon Contour stworzyły falujące linie, przypominające smugi pozostające za samolotem. Dodały dynamiki i ułatwiły wizualne wytyczanie kierunków.

"Kolory nigdy nie pozostają neutralne. szystkie przekazują użytkownikom określone komunikaty funkcjonalne  emocjonalne."

Rekreacja

Schiphol Airport

Evert van de Beekstraat 202
1118 CP Schiphol
Holandia

Lotnisku Schiphol

Lotnisku Schiphol

Location:Holandia
Products:Rockfon Contour®
Edges:A24, Ac
Dimensions:1200 x 300, 1200 x 1200

Powiazane projekty referencyjne

Messner Mountain Museum,Italy,Plan De Corones - Brunico,350 m²,Zaha Hadid Architects,Mr Peter Irmscher,Skirama Kronplatz,Manuel Moling,Cristina Russo,ROCKFON Mono Acoustic,TE-edges,1200x1200x10,white
Rekreacja

Messner Mountain Museum

Nie chcąc rezygnować z wizji monolitycznej konstrukcji, architekci wybrali płyty Rockfon® Mono® Acoustic, ponieważ idealnie pasowały do charakteru góry i pozwoliły na uzyskanie komfortu akustycznego pomimo twardych powierzchni.

Czytaj więcej
Mono Acoustic, museum 2012
Rekreacja

Astrup Fearnley Museum

Muzeum Astrup Fearnley zostało zaprojektowane przez pracownię Genoa, mieszczącą się w Renzo Piano Building we włoszech.

Czytaj więcej
Llauat Palace Hotel,Spain,Mallorca,400 m²,Arantxa Guerrero,Seta Arqutectos,Rockfon Mono Acoustic,TE-edge,white
Rekreacja

Llaut Palace Hotel

Artystyczną wizję architekta inspirowaną sztuką origami zrealizowano w części restauracyjnej hotelu. Potrzebny był materiał, który umożliwia budowę wierzchołków i trójkątnych kształtów, a także zapewnia wysoki współczynnik absorpcji, ponieważ jest to przestrzeń o dużym natężeniu ruchu. Jednocześnie nie może pogarszać estetyki wnętrza.

Czytaj więcej
The Word,United Kingdom,South Shields,1.100m²,Steve Dickson,Senior Director at Faulkner Browns Architects,Daniel Reilly at Reilly Ceiling and Drywall,Ben Clarkson,Group Photographer for Bowmer and Kirkland,ROCKFON® Mono® Acoustic
Rekreacja

The Word

The Word, Narodowe Centrum Słowa Pisanego, to charakterystyczne miejsce w samym sercu South Shields. W kształcie nowoczesnej rotundy, The Word zapewnia innowacyjne udogodnienia mające na celu inspirowanie twórczych pomysłów i pielęgnowanie miłości do nauki.

Czytaj więcej
Kaisa House, library, ROCKFON, Mono Acoustic, Industrial Opal, 2012
Rekreacja

Kaisa House

Białe balkony, znajdujące się na każdym piętrze wydają się wisieć w powietrzu niczym koncentryczne pierścienie chmur, wiodące wzrok ku górze. Dzięki temu podkreślają zaokrąglony charakter przestrzeni.

Czytaj więcej
Malmö Live,kongress,konserthus och hotell,Malmö,Sweden,19000m²,Tengbom Gruppen,Schmidt HammerLarsen&Larsen K/S (DK),Interoc,Intermontage Bromölla,Skånemontage,Svend Christensen,ROCKFON VertiQ,A-edge,white,Chicago Metallic T24 2890
Rekreacja

Malmö Live

Beautiful Rockfon acoustic panels are at the heart of a cultural and commercial centre in Malmö that has been named Sweden’s ‘Building of the Year 2016’.

Czytaj więcej
rockfon